Hírek
Keresés

Dabas Televízió

Változik a magánszemélyek kommunális adója Dabason

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Képviselőtestület döntése alapján a magánszemélyek kommunális adójának mértéke 2019. január 1-jétől a következőképpen változik:

Kivett lakóház, udvar esetében 17 000 Ft/év, kivett beépítetlen terület esetében 8500 Ft/év. Az adómérték változásról ingatlanonként határozat, valamint a fizetendő összeget tartalmazó csekk kerül kiküldésre.

Felhívjuk az Adózók figyelmét, hogy a határozattal kiküldött csekken fizessék be a kommunális adó kötelezettségüket legkésőbb 2019. március 18-ig, mert az I. félévi egyenlegértesítőkben nem kerül kiküldésre kommunális adó csekk.

Újabb könnyítés a vállalkozásoknak a Nemzeti Adó és Vámhivataltól

Mostantól az adóhivatal értesíti a vállalkozásokat arról, hogy mely munkavállalói után vehetnek igénybe havonta több mint 31 ezer forint adókedvezményt.

Az érintett vállalkozások a napokban kapják meg az első olyan igazolásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, amelyek részletezik, hogy pontosan mely munkavállalók után vehető igénybe a havi 31 290 forint adókedvezmény. Idéntől a NAV az újonnan bejelentett munkavállalók esetében automatikusan vizsgálja a kedvezményre jogosultságot. A vállalkozásoknak nincs is teendőjük, a NAV ugyanis a nyilvántartásában szereplő adatok alapján automatikusan megküldi az érintetteknek elektronikus úton az igazolást, amelynek birtokában érvényesíthető a munkaerőpiacra lépő dolgozója után a kedvezményt. 

Országszerte morgató próba lesz

Hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor.A MoLaRi rendszer segítségével mintegy 440 ezer ember riasztható.

Folyamatos üzembiztonságának fenntartása és ellenőrzése érdekében a rendszer részeit meghatározott időszakonként tesztelik. A riasztó végpontok próbáit általánosságban minden hónap első hétfőjén hajtják végre, kivételt képeznek azok a napok, amikor erre az időpontra nemzeti, egyházi hivatalos ünnep esik, ebben az esetben a próbák időpontja a soron következő hétfő.

Idén jöhetnek az S betűvel kezdődő rendszámok

A Belügyminisztérium várakozásai szerint még az idén megkezdődik az S betűvel kezdődő rendszámok kiadása. Ez azt jelenti, hogy minden korábban kiadott betűnél gyorsabban elfogy az – okmányirodáktől függően – 2018 júliusától/augusztusától osztott, és jelenleg használt R betű. 

Hamis nyereményjáték terjed a Magyar Posta nevében

Ismeretlenek visszaélnek a Magyar Posta nevével, nyereményeket ígérnek, személyes adatokat kérnek – hívta fel a figyelmet a társaság csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A tájékoztatás szerint a nyereményjátékra való felhívás e-mailben vagy internetes böngészés közben felugró ablakként jelenhet meg. A Magyar Posta közölte, hogy nem kér sem telefonon, sem e-mailben érzékeny személyes adatokat, nem hirdet böngészés közben felugró ablakokban, az általa meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat. 

 

A hóvirág letépése bűntethető

Az enyhe időjárás miatt több helyen már nyílik a hóvirág. Magyarországon négyféle hóvirág él, ezek közül a kikeleti hóvirág a "klasszikus", védett. Egy kikeleti hóvirág letépéséért tízezer forint büntetés jár, tizenegy szál leszakításáért pedig akár börtönbe is lehet kerülni. A többi fajba tartozó termesztett növényre nincs tilalom, ám az árusításhoz szükséges jóváhagyás beszerzése elég körülményes.

Forgalmirend változás Bugyin

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött a Kastély köz- Sport utca kereszteződés forgalmi rendjének felülvizsgálatáról.  A balesetek megelőzése érdekében 2019. március 1-jétől a Sport utca - Puskás Tivadar utcában közlekedőknek lesz elsőbbsége, a Kastély közben és a Sport lejáróból közlekedőkkel szemben.

Visszahívták a sparos gnocchit

gnocciA Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kivonta a forgalomból az olasz gyártmányú S-Budget gnocchi 500 g megnevezésű termékét fémdarab esetleges jelenléte miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.  

A fémdarabot a kifogásolt termékben Ausztriában találták meg. A Spar Magyarország zárolta az érintett tételeket, és termékvisszahívást kezdeményezett, amit honlapján is közzé tett.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt!

 

Változások a Magyar Posta díjaiban

Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, és árakat emel a Magyar Posta. A lakossági ügyfelek legnépszerűbb terméke, a 30 g-os közönséges levél feladási ára nem változik február elsejétől, de az 50g-os levél díja 5 forinttal lesz több.

Az elsőbbségi 30 és 50g-os levelek szintén 5-5 forinttal kerülnek majd többe. Továbbá összevonnak súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti.

Mentorprogram cégeknek

Hazai vállalkozásoknak indított mentorprogramot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.  A 3,3 milliárd forintos uniós támogatásból gazdálkodó program része a vállalkozói szemlélet megváltoztatása, a cégvezetők személyes mentorálása, valamint hatékonyság mérésének és a tevékenységek összehangolásának elősegítése. 

A részvétel önkéntes, és azokat a cégeket szeretnénk összekötni egymással, amelyek között kölcsönös szimpátia alakulhat ki. A jelentkezéseket a vallalkozztudatosan.hu oldalon várják, és bár az a cél, hogy 500 vállalatnak tudjanak ily módon segíteni, a munka kezdetével nem várják meg, hogy teljes legyen a létszám. 

Februárban kerül forgalomba az új 500-as

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni. A bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig - azaz 2039. október 31-ig - díjmentesen váltja át azokat

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas