• hirek1.png

Újabban bankkártya adatokat gyűjtő sms-csalások szedik áldozataikat, a Netflix előfizetőit is megcélozták az átveréssel. A csalási módszer, hogy egy helyesírási hibáktól hemzsegő sms-ben tesznek úgy, mintha Netflix-előfizetéssel lenne probléma. Azt állítják, "elutasították a befizetést", ezért felfüggeszthetik a fiókot.

A másik már ismert módszer, hogy a csalók futárszolgálatnak adják ki magukat, és azt állítják, hogy egy megrendelt csomag kézbesítése meghiúsult. Ezután úgy tesznek, mintha ismételt kézbesítést lehetne kérvényezni az sms-ben csatolt linken keresztül, de a weboldalra beírt adatok megadása után visszaélnek azokkal.

Az sms-ben ezután egy link következik, amit már a Chrome böngésző is veszélyesnek bélyegez, így egyből nem is engedi megjeleníteni. A böngésző azt üzeni, "A támadók a(z) szmiamegujitasa.net webhelyen megpróbálhatják csellel rávenni Önt például arra, hogy veszélyes szoftvert telepítsen, vagy felfedje személyes adatait (jelszavakat, telefonszámokat, bankkártyaadatokat stb)."

Az MNB adatai szerint az átutalásos csalások egyáltalán nem számítanak ritkaságnak, az összértékük számottevő növekedést mutatott az utóbbi időben, 2022 második negyedévében nagyságrendileg ezer sikeres visszaélés történt mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

Ócsára érkezik az Elekes Gyula tűzzománcművész által készített Szent Korona installáció.

Az öt méter magas, korona formájú installációban láthatjuk a megkoronázott királyok névsorát, portréit és a hungarikumokat. A szerkezet kiállítóteremként szolgál, hogy minél több látogató megismerje a korona magyar történelemben elfoglalt helyét, szakrális funkcióját. Információs felületén a korona általános története olvasható. A nem mindennapi vándorkiállítás számos településen vendégeskedett már.

Dabas Város Képviselő-testületének döntése alapján a rezsi kiadások csökkentése érdekében módosult a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje.

A Dabasi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje:
Hétfő: 12.30-17.00 óráig
Szerda: 8.00-12.00 óráig, 12.30-17.00 óráig
Pénteken az ügyfélfogadás szünetel!

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

A társaság folyamatosan gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére - közölték. Térségünkben ideiglenesen bezár a Vecsési 2-es számú posta.

Dabas Város Önkormányzata nem szabályozza a zöldhulladék égetésének helyi szabályait, így Dabas Város területén az általános törvényi rendelkezés lép életbe:

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (továbbiakban: OTSZ) 225. § (1) bekezdése: „Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi, valamint a külterületen lévő zártkerti ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.”

Így Dabas város területén a zöld- és egyéb hulladék égetése TILOS!